Waarom kiezen voor Vliesbehang of traditioneel behang?

Vliesbehang wordt vaak gekozen vanwege het installatiegemak, de verwijderbaarheid, duurzaamheid en mogelijkheid tot overschilderen. Traditioneel behang wordt daarentegen soms gekozen vanwege een mogelijk lagere prijs, een meer traditionele uitstraling en een ruimere keuze aan ontwerpen en texturen.

Welke voordelen biedt traditioneel behang of vliesbehang?

Mensen kiezen tussen vliesbehang en traditioneel behangen op basis van verschillende overwegingen:

 

1. Installatiegemak:

Vliesbehang is over het algemeen gemakkelijker aan te brengen dan traditioneel behang. Omdat de lijm direct op de muur wordt aangebracht, bespaart dit tijd en gedoe tijdens het installatieproces.

 

2. Verwijderbaarheid:

Vliesbehang is vaak gemakkelijker te verwijderen dan traditioneel behang. Het kan droog van de muur worden afgetrokken, waardoor er geen behoefte is aan stoomapparatuur of het weken van het behang.

 

3. Duurzaamheid:

Vliesbehang is sterker en scheurvaster dan traditioneel behang, waardoor het bestand is tegen scheuren, krimpen en uitrekken tijdens het aanbrengen en na verloop van tijd.

 

4. Overschilderbaarheid:

Sommige soorten vliesbehang kunnen worden overschilderd, waardoor je de mogelijkheid hebt om de kleur of het patroon aan te passen als je wilt veranderen. Traditioneel behang kan echter moeilijker te overschilderen zijn.

 

5. Prijs:

Vliesbehang kan duurder zijn dan traditioneel behang, maar de gemakkelijke installatie en verwijdering kunnen op lange termijn kosten besparen.

 

6. Esthetische voorkeur:

Het kiezen tussen vliesbehang en traditioneel behang kan ook afhangen van persoonlijke voorkeuren op het gebied van ontwerp, patroon en textuur.

 

Over het algemeen biedt vliesbehang gemak en duurzaamheid, terwijl traditioneel behang misschien een meer traditionele uitstraling heeft en mogelijk een goedkopere optie is. De keuze hangt af van de specifieke behoeften, voorkeuren en budgetten van de persoon die het behangen uitvoert.

Contacteer ons voor meer info

Onze Werking

  1. Consultatie: Neem contact op met ons team voor een persoonlijke consultatie. We bespreken uw wensen en de mogelijkheden.
  2. Ontwerp: Samen met u ontwerpen we een gevel die perfect past bij uw huis en stijl.
  3. Installatie: Onze ervaren installateurs zorgen voor een vlekkeloze montage, met respect voor uw tijd en eigendom.
  4. Geniet: Bewonder uw getransformeerde gevel en geniet van een verhoogde woningwaarde en wooncomfort.