Sectionale poorten

Gepubliceerd op 30 november 2023 om 14:05

Sectionaalpoorten openen verticaal en liggen plaatsbesparend onder het plafond. Dankzij deze constructie bieden ze maximale ruimte in en vóór de garage. Garagesectionaalpoorten kunnen in elke garage-opening worden gemonteerd en bieden een doorrijbreedte die maximaal 14 cm breder is dan bij kantelpoorten. Bovendien zijn ze door middel van duurzaam elastische en weersbestendige afdichtingen aan alle vier zijden optimaal afgedicht.

Gun uzelf dit comfort.

Garagesectionaalpoorten zijn conform de strenge veiligheidseisen van de Europese norm 13241-1 getest en gecertificeerd. Met behulp van de veiligheidschecklist kunt u controleren of uw oude garagepoort aan de huidige veiligheidsnormen voldoet.

U heeft de keuze: met de dubbelwandige garagesectionaalpoorten LPU 67 Thermo en LPU 42 kiest u voor uitstekende of zeer goede warmte-isolatie. En daarnaast voor verhoogde stabiliteit en het rustige openen en sluiten van de poort. En als hout het exterieur van uw huis bepaalt, komt de Hörmann-sectionaalpoort met vulling uit massief hout van het type LTH 42 zeer goed tot zijn recht.

 

Duragrain

Bij het Duragrain-oppervlak met het detailgetrouwe, natuurlijke en kleurechte poortoppervlak kunt u kiezen uit 24 decors. Voorbeelden hiervan zijn een betonlook (zie afbeelding), een look van roestig staal of een natuursteenlook. Het innovatieve digitale drukprocédé en een eindlaag uit zeer harde beschermingslak zorgen voor een permanent mooi en krasbestendig poortaanzicht.

Woodgrain

Bij het voordelige, robuuste oppervlak met natuurgetrouw zaagsnedemotief kunnen door het reliëf kleine krassen probleemloos worden hersteld. Dit oppervlak is verkrijgbaar in verkeerswit RAL 9016, in 15 voorkeurkleuren of in een RAL-kleur naar keuze.

Sandgrain

Het fijngestructureerde oppervlak voor de prijsbewuste bouwheren is zeer geschikt voor moderne huizen. Het is verkrijgbaar in verkeerswit (RAL 9016) en in 3 voorkeurkleuren.

Silkgrain

Het extra gladde Silkgrain-oppervlak is door het luxe poortaanzicht de eerste keus bij moderne architectuur. Bovendien geeft de 50% dikkere buitenplaat de panelen een hogere stabiliteit en zorgt voor het nog rustiger openen en sluiten van de poort. Dit oppervlak is verkrijgbaar in verkeerswit RAL 9016, in 15 voorkeurkleuren of in een RAL-kleur naar keuze.

Decograin

De Decograin-oppervlakken met UV-bestendige kunststof foliebekleding geven uw sectionaalpoort een detailgetrouw, opvallend houtkarakter of een luxe antracietkleurige metallic-elegantie. U kunt kiezen uit 5 natuurlijke houtdecors of een elegant metallic-decor.

 

Kleuren voor stalen sectionaalpoorten

Vrijwel onbeperkte keuzemogelijkheden

 

 

De dubbelwandige LPU-sectionaalpoorten en zijdeuren zijn standaard verkrijgbaar in verkeerswit (RAL 9016), in 15 voordelige voorkeurkleuren, in ongeveer 200 kleuren volgens de RAL-kleurenwaaier* en in vele NCS- en DB-kleuren. Voor het Sandgrain-oppervlak kunt u kiezen uit 3 voorkeurkleuren**.

 

Let op:

De binnenzijden van garagesectionaalpoorten worden altijd geleverd in de kleur grijswit (RAL 9002). Bij dubbelwandige stalen poorten die langdurig aan de zon worden blootgesteld, dienen donkere kleuren te worden vermeden. Door de warmte-absorptie van donkere kleuren kan mogelijk een doorbuiging van de poortpanelen ontstaan, waardoor de werking van de garagepoort kan worden beïnvloed. Alle kleurgegevens zijn vergelijkbaar met de respectievelijke RAL-kleur. Om druktechnische redenen zijn de afbeeldingen van de kleuren en de oppervlakken niet kleurbindend. Laat u adviseren door uw Hörmann-dealer.

* RAL Classic-kleuren; met uitzondering van pareleffect-, fluor- en metallic-kleuren.
** Voorkeurkleuren voor Sandgrain-oppervlak

Veel meer kleuren en mogelijkheden kan je vinden op aanvraag bij ons